Kapcsolat

3910 Tokaj,

Bajcsy-Zsilinszky Endre út 5.

 

Tel./Fax.: +36-47/353-743 vagy +36-20/539-5436

E-mail: info@tokajvarhotel.hu
 

Bor és gasztronómia

A Tokajvár Hotel tulajdonosi köre három vendéglátóhelyet működtet Tokajban és  Bodrogkeresztúrban. A Bodrogke-resztúr határában található a Bocskai Pince és a Lebuj Pincefogadó, valamint a tokaji Bonchidai Csárda kínálatával, szolgáltatásaival a vendégek legmagasabb színvonalú kiszol-gálásában szorosan együttműködik.

LEBUJ PINCEFOGADÓ,

Bodrogkeresztúr

Tokaj-Hegyalja egyik legszebb helyét – ott ahol a Bodrog folyó éles kanyart ír le, mielőtt folytatná útját Tokaj felé – a népnyelv Lebuj-kanyarként ismeri. Az elnevezés a régi bodrogkeresztúri vásárok idejéből ered. A legenda úgy tartja, hogy a hazafelé tartó kereskedőket itt támadták meg a rekettyésben el-, illetve lebújó betyárok. E helyen, a csodálatos természeti szépségeket rejtő Bodrogzug közelében épült fel a Lebuj Pincefogadó. Vendégeink – tisztes távolban minden településtől – történelmi hangulatot árasztó környezetben élvezhetik Tokaj-Hegyalja páratlan értékeit. Mindehhez kitűnő konyha is tartozik, melyről érdemes személyesen meggyőződni.

Nyitva tartás:
Étterem (egész évben nyitva)
Panzió (május 1-től  október 4-ig)

Elérhetőség:
Bodrogkeresztúr, Lebuj-kanyar
Telefon: +36 20 944 9351
Mobil: +36 20 3 623 488
E-mail: holig@mail.datanet.hu
Szobafoglalás: +36 20 944 9351

BOCSKAI-PINCE,

Bodrogkeresztúr

A Tokaji-hegy lábánál, a Bodrog folyó mentén fekvő Bodrogkeresztúr, Hegyalja talán legszebb fekvésű települése. A falu központjában, a 37-es főút mellett, csupán néhány kilométerre Tokaj városától található a Bocskai-pince. Az ingatlan II. világháborút megelőző egykori tulajdonosa a gróf Széchenyi Wolkenstein család volt, majd többszöri tulajdonosváltást követően a századfordulón a Tokaj Holding Kft. vásárolta meg. A birtok lelkét a felújított vájt és falazott pince jelenti, mely mind nagyságánál, mind pedig formai kialakítását illetően a legszebbek közé tartozik Tokaj-Hegyalján. A pince befogadóképessége 100 fő, és szintén 100 fő befogadására alkalmas a pince fölött kialakított vendégtér is. Az épületen belül elhelyezésre került egy, a legmodernebb konyhatechnikával felszerelt konyha is, számos kiszolgálóhelyiséggel. A birtokon található még egy kisebb, folyamatos borárusításra berendezett pince is.

A tokaji komplex vendéglátásból a Bocskai-pince elsősorban borkóstolások szervezésével veszi ki a részét. A borkóstolásra felkínált borok Tokaj-Hegyalja legnemesebb borkülönlegességeit képviselik.

A Bocskai-pince ideális hely zártkörű rendezvények megtartására. Azok a vendégek, akik nemcsak a tokaji borról szeretnének többet megtudni, egy történelmi hangulatú épületben, hanem kitűnő ételeket is szívesen fogyasztanának a tokaji mellé, bizonyára a Bocskai-pincét fogják választani.

Elérhetőség:
Bodrogkeresztúr, Kossuth L. u. 75.
Telefon: +36 47/396-379
Mobil: +36 20/212-7781

BONCHIDAI CSÁRDA,

Tokaj

A Bonchidai Csárda Tokaj belvárosában, közvetlenül a hajókikötő mellett fekszik. Itt található a város központi parkolóhelye és innen indul a folyóparti sétány is. A csárda teraszáról páratlanul szép kilátás nyílik a Tiszára, melyet minden Tokaj-Hegyaljára érkező vendégnek egyszer át kell élnie. A 200 fő befogadására alkalmas csárda télen-nyáron várja vendégeit. Tágas belső termei konferenciák, esküvők és egyéb nagyszabású rendezvények lebonyolítására is alkalmasak. A Bonchidai Csárda konyháját közismerten a régió legjobbjai között tartják számon. Technikai felszereltsége és kitűnő személyzete biztosíték arra, hogy a nagy létszámú csoportokat is gyorsan, magas színvonalon ki tudja szolgálni. A ház specialitásai között elsősorban a halételeket kell kiemelni, így többek között a Tisza parton elengedhetetlen halászlevet. A csárda borkínálata felöleli a legismertebb tokaji borászatok termékeit.

Nyitva tartás:
Minden nap 10-22 óráig

Elérhetőség:
3910 Tokaj, Bajcsy-Zs. E. u. 21.
Telefon/fax: +36 47/352-632
Mobil: +36 20/584-1758