Kapcsolat

3910 Tokaj,

Bajcsy-Zsilinszky Endre út 5.

 

Tel./Fax.: +36-47/353-743 vagy +36-20/539-5436

E-mail: info@tokajvarhotel.hu
 

Látnivalók a környéken

A Tisza és a Bodrog

A  szálloda közelében találkozik a Bodrog folyó a Tiszával. A Szlovákiában eredő kis folyó  hossza 65 kilométer, amelyből 51 kilométer Magyarországon található. Érdekessége, hogy nincs forrása, négy kelet-szlovákiai folyó, az Ung, Laborc, Latorca és az Ondava összefolyásából keletkezik. Kicsi az esése, ezért igen lassú a folyása. Régen rengeteg kanyar tarkította, ezért az 1800-as évek második felében szabályozták a medrét. Vize tiszta, halban igen gazdag. Árterét számos csatorna köti össze. A Bodrogzugi Tájvédelmi Körzetben sokféle vízimadár él, nagy tömegben fordulnak elő vízi és mocsári növények. Az ökoturizmus kedvelői emlékezetes kirándulásokat tehetnek a Bodrogzug csatornáin  Az egésznapos túra pihenő állomása lehet a Lebúj Pince, ahol kikötve a hajókkal finom helyi halspecialitásokat kóstolhatnak a vízitúrázók.


 

TV-torony - Tokaj

A több mint 500 méter magas hegycsúcson 1960-ban épített televíziós adóállomás fontos átjászóhely.
Kilátóként nem működik, de a tövéből is gyönyörű kilátás nyílik szinte az egész Hegyaljára és az Alföldre is.

 


Szerelmi pincesor

A Szerelmi pincesor, mely szállodánktól mindössze kényelmes 5 perc sétára található, a vasúttal párhuzamosan futó hegylábon a honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre.

A borházak mögött nemespenésszel borított pincejáratok őrzik a híres tokajit.

 

 


Egyedülálló építészeti emlékünk – a szabolcsi földvár

A szabolcsi földvár kiemelkedő jelentőségű a magyar történelmi emlékek között. A földvár Európa egyik legépebben fennmaradt földvára, ezenkívül a legnagyobb területűek közé tartozik. A magyarországi földvárak nagy része ókori építésű, sok földvárunk az Avar Kaganátus alatt épült fel vagy már a későbbi Árpád korban, azonban a szabolcsi földvár azért is kiemelkedő jelentőségű, mert a X. században a honfoglaló magyarok építették.

Bővebb információk: http://kurultaj.hu/2015/01/egyedulallo-epiteszeti-emlekunk-a-szabolcsi-foldvar/


Megyer-hegyi Tengerszem

Az egykori malomkőbánya helyén kialakult Megyer-hegyi tengerszem magas bányafalakkal körülvett, kedvelt látványosság, valamint geológiai feltárulás és kultúrtörténeti bemutatóhely is. Az egykori bányaudvart mára csapadékvíz töltötte fel, és állandó vizű tó keletkezett a helyén. A Tengerszemhez Károlyfalván a Mikolai Pihenő- és Szabadidőparkon keresztül juthatunk el. Sárospatak felől a 37-es főúton Sátoraljaújhely felé kell indulnunk, majd balra kanyarodjunk le Károlyfalva irányába. A faluba érve jobbra menjünk, majd a Tengerszem táblánál balra térve menjünk ki a faluból. Rövidesen elérjük a halastavat, ami egy magánterületen van. A tó mellett őrzött parkolót találunk, ahol biztonságban tudhatjuk az autónkat, a parkolási díjat a gazda pincéjében Tokaji borok kóstolásával, és vásárlásával egyenlíthetjük ki. Majd gyalog folytatva utunkat felmegyünk a hegy tetején lévő Tengerszemhez. 950 méter séta vár ránk, erős emelkedővel. Visszatérve, a tó partján van lehetőségünk kipihenni fáradalmainkat a tóparti padokon, vagy éppen piknikezni a tölgyfaasztaloknál, és tovább kóstolni a tokaji borokat.